רישוי עסקים | רישיון עסק

נכון, אפילו מבקר המדינה ציין כי רישוי עסקים הינו תהליך המקשה על האזרח. מזל טוב, אתם בדרככם לפתוח עסק. בניתם תכנית עסקית, מצאתם את המקום המושלם, עיצבתם אותו ואפילו התחלתם בעבודה על אתר אינטרנט נוצץ. אולם, רישיון לעסק כבר הוצאתם? הוצאת הרישיון הינה נושא מורכב וישנה תחושה בקרב בעלי העסקים היא שהרשויות המקומיות מקשות בייחוד בכל נושא קבלת רישיון העסק. על אף התהליך המורכב, רישוי העסק הכרחי על שמירת הבטיחות והבריאות של הציבור. הבשורה הטובה היא שיש חברות ומשרדי אדריכלים אשר נותנים שירותים של עזרה לעסקים חדשים וליווי צמוד בכל תהליכי הרישוי של העסק.

רישיון עסק

מהו רישיון עסק

רישיון עסק הינו היתר שמעניק משרד הרישוי המקומי. מטרתו של רישיון העבר הוא להבטיח כי פעילות העסק המדובר הינה תקינה – וכי ננקטים מכלול האמצעים לצורך שמירה על הביטחון ובריאות הציבור. מעבר לכך, רישיון זה מעיד על הסידור הרלוונטי הכולל כיבוי אש, תנאי תברואה תקינים ובטיחות בהתאם לתקנות. בין אם מדובר ברישיון עסק זמני, תקופתי או לצמיתות, כדי לקבל על כך הייעוץ והליווי הדרושים והמקיפים ביותר, יש לפנות אל חברת וייצמן אדריכלות והנדסה. חברה זו צברה מוניטין גבוה לאורך השנים – לאור הליווי האישי וההנחיה הצמודה שעובדיה מעניקים לקהל לקוחותיהם. מעבר לכך, עובדי החברה מכירים באופן מעמיק את דרישות בעלי התפקידים והוועדות ברשויות המקומיות.

רישיון עסק זמני

העסקים המחויבים להוציא רישיון עסק הם מגוונים רבים. בין אם תחום עיסוקם הינו בריאות, חקלאות, דלק ואנרגיה, מזון, תחבורה, מסחר או ספורט על בעלי העסק לעמוד במכלול התנאים לצורך קבלת הרישיון. אם וכאשר מדובר בעסק קיים העובר שינויים שונים – בבעלות או שמא בנכס עצמו – בעלי העסק מחויבים גם כן להגיש בקשה לרישיון עסק.

כיום, ישנם 4 סוגים של רישיונות לעסקים: רישיון עסק לצמיתות, תקופתי, זמני והיתר זמני. כאשר אנו מדברים על רישיון עסק זמני, הכוונה היא לעסקים אשר הפעילות שלהם קצובה לפרק זמן מוגדר. בהתאם לפרק זמן זה, המחלקה לרישוי עסקים תנפיק את הרישיון.

הרפורמה ברישוי עסקים

מהי הרפורמה ברישוי עסקים

במסגרת החלטת הממשלה בנושא יישום הרפורמה ברישוי עסקים, נקבעו מספר הנחיות חדשות. ראשית, במסגרת הרפורמה, יינתנו רישיונות עסק בידי הרשויות – באופן דיפרנציאלי. מעבר לכך, הליך מתן הרישיון לעסק יהיה קצר בהשוואה לעבר. בנוסף, דרישות הרגולטורים יהיו אחידות – כאשר הרשויות מתבססות כעת על התצהיר של בעלי העסק.

כך או כך, כדי לקבל ייעוץ וליווי מקצועי בתחומים אלו, אתם מוזמנים ליצור קשר עם חברת וייצמן אדריכלות והנדסה. חברה זו מציעה פתרונות מתקדמים בתחום התכנון והרישוי. החל מרישוי מבנים ועסקים, הסדרת נחלות, הקלות בניה ושימוש חורג, טופס 4 וכן הלאה – צוות המומחים של החברה ילווה אתכם על הצד הטוב ביותר.

רישוי עסקים – מי בכלל צריך את זה?

אם כן, רישוי עסקים כפי שתיארנו בתחילה הינו תהליך מורכב המצריך עבודה מול גופים חזקים הדורשים הליך בירוקרטי מתיש כגון, רשויות מקומיות, משטרה, מכבי אש ועוד… כמו כן, רבים האנשים אשר כלל אינם מודעים לכך שהם צריכים רישיון לעסק ולאחר כל תהליכי התכנון העסקי, העיצוב ושאר התהליכים הארוכים והיקרים של פתיחת עסק הם כלל אינם עומדים בדרישות אשר דורשים הגופים השונים שציינו. לשאלה מי צריך את זה התשובה היא פשוטה, כל בעל עסק באשר הוא צריך להחזיק ברישיון שכזה כל עוד כמובן שמדובר בעסק פיזי אליו מיועדים להיכנס לקוחות ולא עסקים כגון חנויות ברשת או נותני שירותים כאלו ואחרים אשר אינם מצריכים קבלה של קהל. בנוסף, אנו נמליץ לכל אחד בבואו לפתוח עסק כזה או אחר להיכנס לאתר של משרד הפנים ולקרוא על חוק רישוי העסקים והתנאים אותם הוא מציב. לחוק פרשנויות רבות ולעתים ישנם הבדלים בין החוק היבש הכתוב לבין המציאות אותם תוכלו לנצל לטובתכם כבעלי עסקים וזו עוד סיבה מומלצת לפנות לאנשי מקצוע אשר זוהי התמחותם.

 

תקנות רישוי עסקים – להשאיר את הבירוקרטיה למומחים

צוות המומחים שלנו בחברת 'ויצמן-אדריכלות והנדסה' מתמחה בליווי צמוד בהוצאת רישוי לעסקים והופך את הדרך הבירוקרטית לקלה, נוחה ומהירה. עם שנים של ניסיון בעבודה מול כל הגופים הרלוונטיים, הון אנושי איכותי ואלפי, אם לא עשרות אלפי לקוחות מרוצים שפתחו בקלות עסק עם עזרה קלה מצדנו. פנו אלינו עוד היום וקבל ייעוץ ללא עלות ומשם נתקדם צעד אחר צעד לכיוון החלום שלכם.

תקנות רישוי עסקים

 

רישיון עסק – יועץ מזון

פתיחה של בית עסק בתחום המסעדנות מחייב ביצוע של כמה הליכים לרבות, יצירת קשר עם מעצב פנים ואדריכל, בנייה תכנית עסקית וכן תכנית עיצובית עבור המבנה החדש ועוד. אחד מן הגורמים המרכזיים הקשורים בפתיחה של מסעדה או בית קפה הינו הוצאה של רישיון עסק. התחום של רישוי עסקים בכל הנוגע להקמה של בית עסק חדש הינו מורכב ויש צורך להביאו בחשבון כאשר מתכננים לפתוח בית עסק חדש ובפרט בית עסק בתחום המסעדנות.

תהליך ההוצאה של רישיון עסק

כל יזם אשר נמצא בתחילת דרכו מחויב להתייחס לכל הנושא של רישוי עסקים, שכן היעדר התייחסות לתחום זה עלולה לגזול ממנו כספים רבים שיידרשו עבור עיכובים בהוצאה לפועל או שינויים מסוימים בתוכניות, בעקבות אי עמידה בהגבלים, בחוקים ובתקנות שנקבעו על ידי הרשות המקומית של האזור בו בית העסק ממוקם. באופן כללי על כל בית עסק חלים חוקים מסוימים או תקנות כאלה ואחרות בהתאם להגדרה או להגדרות של בית העסק. תקנים אלו יבואו לידי ביטוי בתשלומים והוצאות כספיות.

תהליכים בהקמה של בית עסק חדש- יועץ המתמחה ברישוי עסקים

פתיחה של בית עסק בתחום המסעדנות מחויבת להיעשות דרך סיוע של אדריכל מעצב פנים, יועץ רישוי עסקים וכן יועץ מזון. יועץ המתמחה בתחום של רישוי עסקים יוכל לסייע ליזם בכל הנוגע לחלוקת השטח של המבנה לאזורי ישיבה פנימיים, חיצוניים, יצירת חללים פנימיים לרבות מטבח מחסנים מעברים ועוד. תפקידו המרכזי של יועץ בתחום של רישוי עסקים הוא לסייע לבעל העסק בהקמה נכונה ובריאה של בית העסק וכן ביצירה של רישיון עסק אשר עומד בכל הקריטריונים המחמירים של רישוי עסקים.

יועץ המתמחה ברישוי עסקים

ייעוץ קולינארי עבור עסקים קיימים ועבור עסקים בתחילת דרכם

השלב הבא בתהליכי הפתיחה של מסעדה או בית קפה יהיה פנייה אל יועץ מזון מקצועי. כמו כן, מסעדות או בתי קפה אשר פועלים בשוק מזה זמן מה, וחלה האטה בכמות ההכנסות, יכולות להיעזר בשירותיו של יועץ מזון במטרה לקבל עצות יעילות שיביאו לידי מינופו של בית העסק. ייעוץ קולינארי עבור מסעדות או בתי קפה יכלול הכנה של תכניות עסקיות לטווח הארוך, סיוע בכל הנוגע להתמודדות עם תקנים והגבלות אשר חלים על העסק, בניית תפריט אטרקטיבי וכיוצא בזה.

אילו בעלי עסק צריכים לדאוג לרישוי עסקים?

לא כל אדם אשר עובד בצורה עצמאית זקוק לרישיון עסק. למשל, ישנם עוסקים פטורים רבים ואף עוסקים מורשים שאינם זקוקים לרשיון עסק. לרוב אלו אנשים אשר מספקים שירות מסויים כמו שירות קואצ'ינג, שירות בדק בית לדירות יד שנייה, שירות של כתיבת כתבות לעיתון או למגזין מסויים, שירות ייעוץ זוגי וכן הלאה.

חניונים, למשל, כן זקוקים להוציא רישיון עסק בניגוד למהנדסים אשר מבצעים בדק בית לדירות יד שנייה. גם מסעדות זקוקות לרישיון עסק. בעלי עסקים אלו ונוספים צריכים להוציא את הרשיון שלהם מהמחלקה העוסקת בתחום בעירייה, שבתחום שלה נמצא העסק עצמו, או לחלופין מהמועצה המקומית או מהמועצה האזורית.

אילו בעלי עסק צריכים לדאוג לרישוי עסקים?

עסקים נוספים אשר נדרשים לרישוי

בנוסף לבתי העסק אשר הוזכרו לעיל ישנם בתי עסק נוספים אשר זקוקים להוציא רשיון פעולה והנה רשימה חלקית שלהם: מועדוני לילה, מועדוני קריאוקי, מועדוני קאנטרי קלאב, בריכות שונות, פיצוציות אשר נקראות גם קיוסקים, מכולות, סופרמרקטים, פאבים, בתי קולנוע, חנויות בגדים ונעליים, בתי מרקחת וכן הלאה.

 

למה אני חייב לקבל רישיון עסק מהעירייה?

ישנו חוק שנקרא "חוק רישוי עסקים", שהוא קובע שכל עסק הרשום ב"צו רישוי עסקים" מחויב בקבלת רישיון עסק. עסק הפועל ללא רישיון זה, הוא עסק שעובר על החוק. בעל עסק המפעיל עסק ללא רישיון צפוי לצו סגירה מנהלתי, לרישום פלילי ואף לעונש מאסר בפועל. עסקים של בעלי מקצועות חופשיים כגון עורך דין, רואה חשבון, מתווך, וכן עסקים כמו חנויות למכירת נעליים, בגדים, משקפיים וכדומה פטורים מהצורך לקבל רישיון עסק. פקחי העירייה מכירים את כל העסקים באיזור שלהם. כאשר נודע לעירייה על עסק שפועל ללא רישיון, העירייה מגישה נגד העסק דו"ח על ניהול עסק ללא רישיון. הדו"ח מועבר ליחידה המשפטית או ליועץ המשפטי, מוגש כתב אישום נגד בעל העסק, בעל העסק מוזמן לשימוע בבית משפט.

למה יש חוק רישוי עסקים?

ישנן תקנות שנקבעו לכל סוג עסק. תקנות שנקבעות על ידי המדינה ומשרדיה השונים. החוק מוודא שהתקנות האלה מיושמות בכל העסקים.

מה המטרות של התקנות שמופיעות בחוק רישוי עסקים?

התקנות דואגות ללקוחות של העסק מבחינת תנאי תברואה, היגיינה, מוכנות למקרה שריפה, סביבה בטוחה בתוך העסק ובסביבתו, מניעת מפגעים ומטרדים לציבור, אבטחה מפני פריצה.

האם העסק שלי חייב לקבל רישיון עסק?

כל סוג עסק המופיע בצו רישוי עסקים התשע"ד 2013 – חייב ברישיון עסק. הצו מכסה כ-70% מהעסקים הפועלים בישראל.

אני פותח עסק חדש, מה עלי לבדוק?

קודם כל אליך לבדוק האם העסק טעון רישוי. לפני שבעל העסק חותם על הסכם שכירות לנכס שמוצא חן בעיניו, יש לבדוק עם בעל מקצוע בתחום רישוי עסקים האם הנכס מתאים לעסק. לכל עסק יש תקנות לגבי השטח הנדרש, קיום שירותים, מספר היציאות ועוד. חשוב לבדוק התאמה של גורמים אלה ואחרים לפני ששוכרים את הנכס או מבצעים בו שיפוץ. אי עמידה של הנכס בדרישות, יכולה לגרום לסגירת העסק, או להוצאות גבוהות על שיפוץ. עבור עסק מזון, יש לקבל חוות דעת מקדמית מהרשויות (ראה להלן).

במה כרוך התהליך של קבלת רישיון לעסק?

על מנת לקבל רישיון, יש לעמוד במגוון דרישות שונות כגון של משרד הבריאות, שירותי הכבאות, הגנת הסביבה, נגישות לנכים, הנדסה, משרד הכלכלה, משטרה ועוד. לכל משרד ממשלתי יש את הדרישות הספציפיות שלו לעסק. עסק שלא יעמוד בכל הדרישות, לא יקבל רישיון. רק כאשר מקבלים אישורים מכל המשרדים, העירייה רשאית להנפיק רישיון לעסק.

האם עלי לשכור מומחה לרישוי עסקים?

בכל מקרה התשובה היא כן, יש צורך לשכור בעל מקצוע. אבל סוגי השירות הנדרשים לבעל העסק הם שונים.

  לדוגמא, אם בעל העסק מעוניין לפתוח מספרה , בנכס שגם קודם הייתה בו מספרה שהיה לה רישיון עסק. במקרה זה, ברור שהמקום מתאים לצרכי רישוי עסקים. אבל, אין אפשרות לשחזר את אותו הרישיון שהיה למקום קודם לכן. יש להגיש בקשה חדשה לרישיון עסק ולעבור את כל תהליך הרישוי.

  לדוגמא, אם בעל העסק מעוניין לפתוח עסק מזון כגון מסעדה, בר, מפעל מזון, מעבדה ועוד. הטיפול בעסקי מזון הוא הרבה יותר מסובך לעומת כל עסק מסוג אחר. על בעל העסק לשכור בעל מקצוע שיבצע תכנון של בית העסק.

  לדוגמא, אם בעל העסק מעוניין לפתוח עסק בנכס שעד עכשיו היה בו עסק מסוג אחר, על בעל העסק לשכור מומחה לרישוי עסקים שיתן לו ליווי. מכיוון שנכס המתאים לעסק מסוג אחד, לאו דווקא מתאים לעסק מסוג אחר.

תכניות הנדרשות לקבלת רישיון

תחילה, בעל העסק מאתר מקום המתאים מבחינתו לפתיחת העסק. לאחר מכן, בעל מקצוע ברישוי עסקים יבדוק את היתרי הבנייה הרלוונטים, יבדוק את התאמת הנכס לתכנית בניין עיר (תב"ע). לאחר הבדיקות, ובמידה והנכס עומד בדרישות, בעל מקצוע יכין תכניות שיוגשו לרשויות ולגופים הרלוונטיים. התכניות יעמדו בתקנות של הגורמים המאשרים – משרד הבריאות, שירותי הכבאות, הגנת הסביבה, נגישות לנכים, הנדסה, משרד הכלכלה, משטרה ועוד. בעל מקצוע יכין בהתאם לצורך, טפסים סביבתיים ופרשה טכנית.

היתר זמני להפעיל את העסק ללא רישיון עסק

היתר זמני הוא היתר הניתן לשנה כל עוד הרשויות לא רואות בעסק סכנה לציבור. ניתן להאריך את ההיתר לשנה נוספת (עד שנתיים). ההיתר ניתן על מנת לאפשר לבעל העסק להשלים את התנאים הנדרשים לשם קבלת רישיון לעסק.

בקשות להיתרים מיוחדים לעסק

סגירת פרגוד, היתר להצבת כיסאות ושולחנות, היתר לעבודה בלילה.

רישיון למבנה

החוק דורש רישיון עסק למבנים כגון בית מלאכה, בניין משרדים, מבנה מסחר, מוסך, מכללה, מפעל, סופרמרקט, קולנוע, קופת חולים, שטיפת מכוניות ועוד.

רישיון לעסק מזון

עסקי מזון הם כלל העסקים המאחסנים מזון מכל סוג. אולם אירועים, אטליז, בית קפה, גלידריה, מאפיה, מזנון, מסעדה, מעדניה, סנדוויץ' בר, פאב, פיצריה, קיוסק ועוד.

רישיון יצרן לעסק מזון

בקשה לרישיון יצרן היא בקשה נפרדת מהבקשה לרישיון עסק. רישיון יצרן נועד להבטיח כי המפעל או המחסן לא פוגעים בבריאות הציבור ובאיכות הסביבה. בקשה לרישיון יצרן מוגשת יחד עם בקשה לרישיון עסק. עסקים המבצעים פעולות ייצור ואחסון של מזון, זקוקים לרישיון יצרן, כפי שמתחייב מתוך "צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסחר במזון, ייצורו והחסנתו)". לא כל עסק מזון חייב ברישיון יצרן, אלא רק עסקים המוגדרים בצו. מעבר לדרישות הרגילות של רישוי עסק, יש לפרט בבקשה לרישיון יצרן כל שלב בתהליך הייצור והאחסון, להראות שאלה עומדים בכל התקנות של הצו. יש צורך בתכניות עבודה, מפרט כמותי לציוד, יועץ מיזוג אוויר.

חוות דעת מקדמית לעסקי מזון

חובה לפנות למשרד הבריאות לקבלת חוות דעת מקדמית לגבי הנכס שישמש לעסק מזון. כדי לקבל חוות דעת מקדמית יש להגיש תכניות הנדסיות חתומות. יש לקבל את חוות הדעת לפני תחילת השיפוץ. חוות דעת זו נועדה לתת לבעל העסק ולמתכנן של העסק מידע על הנכס. בעל מקצוע ברישוי עסקים יכין את הבקשה לחוות דעת מקדמית ויגיש אותה למשרד הבריאות. חוות דעת זו תשפיע על תכנון בית העסק. מסמך פרשה טכנית לבתי אוכל, תכנון מדורי המזון, מיקום המטבח, המחסן והשירותים, הדחת כלים ואחסון ועוד. ההליך כרוך בתשלום אגרה בסך של 324 ₪.

דוגמאות לדרישות של משרד הבריאות מעסקי מזון

הדוגמאות הן כמובן לא כל הדרישות אלא רק חלק קטן מהן, שמובא כאן לדוגמא

בורקס

  מכירה ואפייה של בורקס המסופק לעסק במצב קפוא. חובה להתקין מנדֵף. אין לאחסן ולמכור בשר. לפחות שני כיורים, אחד מהם לשטיפת תבניות בגודל מינימלי של 80/60/60. חלוקת השטחים: מטבח – לפחות 10 מ"ר, מחסן – לפחות 6 מ"ר, אזור מכירה ושירות – לפחות 23 מ"ר. סך כל השטח – לכל הפחות 39 מ"ר.

בית קפה

  ניתן להכין ולמכור חביתות, כריכים, מאפים, סלטים, שקשוקה, תבשילים ומשקאות חמים או קרים. ניתן למכור גלידה, עוגות, מאפים וממתקים. במטבח ימצאו שני כיורים לפחות, שני משטחי עבודה עבור מזון גולמי ומעובד, מבנה הכיריים יכיל עד ארבע להבות, שליש מגודל המטבח יוקצה להדחת כלים ולייבושם. אופן חלוקת השטחים: מטבח – לפחות 10 מ"ר, מחסן – לפחות 6 מ"ר, אזור מכירה ושירות – לפחות 29 מ"ר. סך כל שטח המקום – לכל הפחות 45 מ"ר.

מזנון

  אין למכור או לאחסן בשר, למעט נקניק ונקניקיות. ניתן למכור עוגיות, חטיפים, גלידות, סלטים ומשקאות קרים או חמים. ניתן להכין כריכים, מרקים מירקות טריים או מאבקות מוכנות וחביתות. מבנה הכיריים יכיל עד ארבע להבות. אופן חלוקת השטחים: מטבח – לפחות 8 מ"ר, מחסן – לפחות 4 מ"ר, אזור מכירה ושירות – לפחות 23 מ"ר. סך כל שטח המקום – לכל הפחות 35 מ"ר.

פיצריה

  אין למכור או לאחסן בשר, למעט שימורי דגים, נקניק ונקניקיות. חובת התקנת מנדֵף מעל למתקני האפייה. אישור ממשרד הבריאות לגבי עמידה בתקן של התנור ושל כל ציוד המטבח. אופן חלוקת השטחים: מטבח – לפחות 10 מ"ר, מחסן – לפחות 6 מ"ר, אזור מכירה ושירות – לפחות 23 מ"ר. סך כל שטח המקום – לכל הפחות 39 מ"ר.

פלאפל

  ניתן להכין ולטגן פלאפל במזנון ולהכין תוספות מירקות טריים בלבד. חובה להתקין מנדֵף. חל איסור למכור ולהכין בשר. יש לצייד את המזנון בשני שולחנות עבודה נפרדים, עם כלים נפרדים. חלוקת השטחים:  מטבח – לפחות 10 מ"ר, מחסן – לפחות 6 מ"ר, אזור מכירה ושירות – לפחות 15 מ"ר. סך כל שטח המקום – לכל הפחות 31 מ"ר.

מסעדה

  ניתן להכין ולמכור ארוחות מבושלות בלבד. המטבח יכיל לפחות שלושה כיורים, שיהיו בהם גם מים חמים וגם קרים. מדורים נפרדים ל-: בישול, טיפול במזון גולמי, סידור והגשה, שטיפת כלים (1.60 מ"ר לפחות). חובה להתקין מנדֵף מעל למתקני הבישול והטיגון. חלוקת השטחים: מטבח – לפחות 12 מ"ר, מחסן – לפחות 8 מ"ר, אזור מכירה ושרות – לפחות 35 מ"ר. שטיפת כלים – לפחות 1.60 מ"ר (אם יש ישיבה במקום). סך כל השטח – לכל הפחות 55 מ"ר.

טופס פרשה טכנית לעסקי מזון

פרשה טכנית לעסקי מזון מפרטת את תהליכי הייצור המתרחשים בעסק באופן מדוקדק. הפרשה נכתבת על ידי בעל מקצוע ברישוי עסקים תוך התייעצות עם בעל העסק. לא ניתן להתחיל בתהליך קבלת הרישיון לעסק ללא כתיבת והגשת טופס זה. על מנת לכתוב את הפרשה יש קודם כל לתכנן את המטבח. הפרשה הטכנית מתארת את כל התהליכים של טיפול במזון שיתקיימו במטבח המתוכנן. קבלת חומר גלם, תהליכי העיבוד של חומרי הגלם, אחסון של חומרי גלם ושל חומרים מעובדים, שטיפה וחיטוי, הפרדה בין סוגי מזון, הגשה של המזון כמנה או מוצר. התכנון מסתמך על תקנים בינלאומיים HACCP ו-ISO. תקנים עבור מפעלי מזון. לעסקי מזון פשוטים, בעל מקצוע ברישוי עסקים יכתוב את הפרשה הטכנית. במקרים שבהם יש ייצור מזון מורכב הדורש רישיון יצרן, יש צורך בטכנולוג מזון וברופא וטרינרי.

סקר שפכים

עסקים כגון תחנת דלק, מוסך, אולם אירועים וכולי יגישו מסמך סקר שפכים תקדימי למשרד להגנת הסביבה. אלה עסקים שקיים לגביהם חשש לזיהום קרקעות על ידי שפכים לא מטופלים. סקר השפכים כולל פירוט תהליכי הייצור, תשתיות, מתקנים, אפיון זרמי ייצור והסעת השפכים. איתור ומיפוי של מוקדי הזיהום העלולים לבוא בחשבון. בחינה של אפשרויות הטיפול בשפכים מזיקים המוצרים בעסק.

רישיון עסק לנכס שיש בו חריגות בנייה

במקרה ומתגלה שיש בנכס חריגת בנייה, למשל, סגירת פרגולה ללא אישור, חלון נוסף, דלת ללא היתר, קבלת רישיון עסק תהיה כפופה לאישור של מומחה בטיחות. רישיון עסק לכשעצמו אינו נותן לגיטימציה לחריגות.

היתר מיוחד להצבת שולחנות וכסאות במדרכה

מומחה רישוי עסקים יכול להגיש בקשה עבור עסק מזון לקבלת היתר הצבת שולחנות וכסאות במדרכה. ישנן דרישות של הרשויות לגבי הגידור ושטח המעבר. כמו כן, עיריית תל אביב דורשת הסכמה של השכנים להצבת השולחנות. אין להציב שולחנות על המדרכה ללא היתר. ההיתר כרוך באגרה חודשית בסך 50-100 ש"ח למ"ר.

נספח סניטרי

עסקי מזון ומפעלי מזון נדרשים להגיש למשרד הבריאות נספח סניטרי. כמו כן, עסקים שיכולים לזהם קרקעות, כגון בית מלון, מפעל ועוד. את הנספח מכין יועץ אינסטלציה. היועץ יחד עם מומחה לרישוי עסקים יבחנו את התשתיות הקיימות ויגדירו את השינויים ואת המערכות החדשות הנדרשות על מנת לעמוד בצרכים של העסק. יועץ אינסטלציה יכין תכניות ביוב, קולטי ביוב, קווי מים, קווי שפכים. תכנית חתך לביוב. תכנית מערכת מים, ראש מערכת מים, מז"ח (ברז מונע זרימה חוזרת), ריכוך מים, מפריד שומנים.

יועץ בטיחות אש

לקבלת רישיון עסק נדרש אישור כבאות. יועץ בטיחות אש ילווה את בעל העסק בטיפול בקבלת אישור של שירות הכבאות. שיפוץ עלול להשפיע על דרכי הגישה לעסק ועל הוראות הבטיחות. לכן, יש לפנות ליועץ כבאות לפני ביצוע שיפוץ. לא לכל עסק נדרש יועץ בטיחות אש. עסקים קטנים רשאים להגיש תצהיר כבאות. יועץ בטיחות אש יכין נספח בטיחות אש שבו יגדיר את אמצעי הבטיחות הנדרשים לפי דרישות חוק התכנון והבנייה ודרישות שירותי הכבאות. היועץ יהיה נוכח בבדיקות של שירותי הכבאות.

היתר לשימוש חורג

לגבי הנכס ששכרתם יכולות להיות מגבלות לשימוש שלו בתב"ע, בתכנית בניין עיר או בתכנית מתאר. בקשה לשימוש חורג ייעודה לשנות את היעד באופן זמני לאותו נכס וכך לקבל רישיון עסק. קבלת ההיתר מותנית בהעדר התנגדויות בסביבת העסק, הסכמת בעלי הנכס, הנכס הוא ללא חריגות בנייה. יש לשלם אגרות והיטל השבחה.

נגישות לנכים

עבור מבנים חדשים, שנבנו החל מחודש אוגוסט 2009, חל חוק לשוויון לאנשים בעלי מוגבלות. נדרשת חוות דעת  של מורשה נגישות לגבי עמידה של העסק בחוק. בעל העסק רשאי לבקש את סקר הנגישות מהעירייה ולשלם אגרה של 324 ש"ח. ישנם מקרים שבהם בעל העסק רשאי לבדוק את הדרישות בעצמו ולהגיש דו"ח, ללא מעורבות של יועץ נגישות.

חוק רישוי עסקים בבניה

משנת 1968 קיים במדינת ישראל חוק רישוי עסקים. מטרת החוק הם להכניס את כל העסקים תחת החוק ולפקח עליהם, לטובת העובדים והצרכנים ועל מנת לוודא כי כל הנעשה בעסק נעשה כדת וכדין. כמעט כל העסקים מחויבים ברישיון למעט מספר מועט של עסקים שעונים על כל מיני בעיקר בתחום ההלבשה וההנעלה. עסקים בתחום הבנייה במדינת ישראל מחויבים ברישיון על מנת שפעילותם תהיה חוקית.

אחת המטרות של החוק  לרישוי עסקים מוגדרת בחוק בסעיף 1(6) והיא: ווידוא שהעסק מקיים את הדינים הקשורים בתכנון ובנייה. כבר מכאן ניתן ללמוד שעסק בתחום הבנייה חייב להוכיח כי הוא מקיים את כל החוקים בנושא על מנת לקבל רישיון עסק, ויותר מכך ניתן להסיק כי עסק בתחום הבנייה, החל מבניית שדות תעופה ועד עיצוב קירות, לא יקבל פתור בתהליך של רישוי עסקים.

תהליך רישוי עסקים

רישוי עסקים ובעיקר כאלו בתחום הבנייה הוא תהליך מורכב שיכול לארוך זמן רב. כדי לקבל רישיון עסק צריך לקבל אישורים מכל מיני גורמים דוגמת משטרה, מכבי אש, עריה ועוד, ולכל גוף דרישות משלו. לאחר השגת כל האישורים הנדרשים יש להגיש אותם  לחברה לרישוי עסקים ולשלם אגרת בקשה לרישוי. החברה תעביר כל מיני ועדות עד שבסוף התהליך תינתן חתימת החברה במידה והעסק עומד בכל הקריטריונים הנדרשים.

תחום הבנייה הוא תחום רגיש מאוד ולכן רישוי עסקיםבתחום מורכב יחסית. על מנת להוציא רישוי לעסק בתחום הבנייה צריך לפנות לחברה לרישוי עסקים ולקבל מהם את כל הטפסים והמידע הרלוונטי.

חוק רישוי עסקים נועד בכדי להגן על הצרכן. בתי העסק השונים, המוגדרים כעסקים טעוני רישוי עסקים, מחויבים על פי חוק לעמוד בקריטריונים שונים, אשר יבטיחו את איכות המוצר, ויבטיחו אף את הקנייה המקומות ובבתי העסק המוגדרים טעוני רישוי עסקים. אם כן, מה הן המטרות העיקריות בגינן הקימה מדינת ישראל באמצעות המשרד לתעשייה ומסחר את חוק רישוי עסקים, וכיצד זה נועד להגן עלינו, הצרכנים?

נקודות עיקריות בחוק רישוי עסקים

חוק רישוי עסקים נועד והבטיח את איכות הסביבה, על ידי פיקוח על תנאי הייצור של המוצרים השונים, והתנהלות נכונה בפינוי פסולת וכדומה, כמו כן, נועד חוק רישוי עסקים בכדי למנוע סכנות לשלום הציבור במקרים של שוד או פריצה, נושא נוסף המעוגן בחוק רישוי עסקים, הוא אבטחת סביבת הצרכנים, ומניעת סכנות של מחלות המועברות אל בעלי חיים כתוצאה מזיהום סביבתי הנובע מהתנהלות בלתי תקינה של בית העסק בהשלכת פסולת או חומרים מסוכנים, וכן חוק רישוי עסקים נועד בכדי לפקח על תנאי תברואה נאותים, ולקיום דינים הקשורים לנושאי תכנון ובנייה, ושירותי כבאות.

חוק רישוי עסקים ברפואה

החל משנת 1968 חייב כל עסק במדינת ישראל (למעט חלק מהעסקים בתחומים כמו הנעלה והלבשה) לעבור תהליך של רישוי עסקים ולקבל אישור רישוי עסק על מנת להיות חוקי.המטרה היא לתחום את כל העסקים במסגרת חוקית אחת ולפקח עליהם כי הם פועלים בצורה קשרה, ולא פוגעים בציבור ובנכסי ציבור (איכות הסיבה למשל).

לחוק רישוי העסקים ישנם שש מטרות עיקריות ועל כל אחת מהן אמון משרד ממשלתי אחר. אחת המטרות בחוק של רישוי עסקים היא שמירה על בריאות הציבור ומניעת הפצת מחלות וזיהומים במקום, על סעיף זה ממונה משרד הבריאות וניתן ללמוד מכך שעל מנת לפתוח עסק בתחום הרפואה יש צורך בקבלת אישור ממשרד הבריאות.

קבלת רישוי משנת 1968 קיים במדינת ישראל חוק רישוי עסקים. מטרת החוק ה

על מנת לעבור תהליך של רישוי עסקים ולקבל אישור עבור עסק בתחום הרפואה והרישוי צריך לקבל אישורים שונים מכל מיני גורמים. לדוגמא משרד הבריאות ירצה לוודא כי המקום סטרילי ומקצועי ויכול לערוך ביקורי פתע בעסק. אפילו בבתי חולים פרטיים היו מקרים של רשלנות רפואית בלידה ובדיוק ממקרים כאלו ודומיהם רוצה המשרד להימנע.

מכבי אש והמשטרה ירצו לבדוק את הבטיחות בעסק וכן כל אישור מכל גוף ידרוש עמידה בקריטריונים שונים כדי שהעסק יעבור בהצלחה תהליך של רישוי עסקים. תחום הרפואה הוא רגיש במיוחד ולכן רישוי עסק בו יכול להיות מורכב יותר. כדי להיכנס לתהליך של רישוי יש ליצור קשר עם הגורמים המוסמכים בחום ולקבל מהם את כל המידע.

 

חברה מקצועית אשר עוסקת בתחום של רישוי עסקים

פתיחת עסק חדש דורשת מבעלי העסק הרבה מאוד זמן ומאמץ. הם צריכים להתחיל למתג את בית העסק שלהם וליצור מעין "באזז" לפני הפתיחה שלו, הם צריכים ליידע לקוחות פוטנציאליים כי העסק עומד להפתח, הם צריכים בדרך כלל לבנות אתר אינטרנט לבית העסק שלהם והם צריכים לשכור או לקנות מבנה לעסק.

כמובן שלא שם נגמרת ההתעסקות של בעלי העסק. הם צריכים לעצב את המשרד, את החנות או את המסעדה ששכרו על מנת שהמראה יהיה מזמין ונעים והם כמובן צריכים להוציא רשיון לבית העסק. משום שלא פעם בעלי העסק עסוקים כל כך בארגון העסק ובהקמתו לא תמיד יש להם זמן לבירוקרטיה הקשורה להוצאת רשיון.

מדוע כדאי להיעזר בחברה שמתמצאת בתחום של רישוי עסקים?

לגשת למחלקת רישוי עסקים אשר נמצאת בעירייה, למלא טפסים רבים, להביא אישורים, לתאם פגישות בבנק ולהציג תכניות יכול להיות מתיש בהחלט ולגזול זמן רב מבעלי העסק. במקום להתעסק בבירוקרטיה בעצמם ניתן לשכור חברה חיצונית אשר מלווה את בעלי העסק, מתחילת התהליך ועד סופו, בו העסק מוציא רשיון.

כיצד לבחור חברה שתעזור לכם להשיג רישוי עבור עסקים?

החלטתם לשכור את שירותיה של חברה חיצונית שתעזור לכם להוציא רשיון לבית העסק שלכם? כדאי לבחור את החברה לפי המקצועיות שלה ולפי האמינות שלה ולא לפי אלבום תמונות דיגיטלי. ולה מזה? כי רק על סמך אלבום תמונות דיגיטלי לא תוכלו לבחור חברה מקצועית שמתמחה בתחום של הוצאת רשיונות לבתי עסק.

 

מידע אודות רישוי עסקים

המדינה קובעת שכל עסק חייב להוציא רישיון מתאים ושבעל עסק אשר פועל ללא רישיון למעשה פועל באופן שאינו חוקי. התנאים לקבלת רישיון ממש לא כוללים דברים שוליים כמו האם בבית העסק יש קרניזים מעוצבים או האם בבית העסק אין קרניזים מעוצבים אלא כוללים דברים מהותיים יותר שיש לשים עליהם את הדעת.

על מנת ללמוד כל מה שצריך לדעת על הוצאת רישיון לבית העסק שלכם אתם יכולים להכנס לרשת האינטרנט. שם תמצאו מידע רב על כל הנושא של רישוי עסקים ועל כל הדרישות המוטלות על כתפיכם, בעלי העסק לעתיד, על מנת שתוכלו להמציא את כל המסמכים המתאימים ולבצע את כל הפעולות הנדרשות להוצאת רישיון.

היכן נמצאות מחלקות רישוי עסקים?

רוצים לקבל מידע אודות רישוי של בתי עסק ואינכם יודעים לאן לפנות? המקום שאליכם אליו לפנות הוא המועצה המקומית, המועצה האזורית או העירייה שבתחומיה נמצא בית העסק שלכם. שם תוכלו לקבל את כל המידע הדרוש לכם ושם תוכלו לבצע מספר פעולות בירוקרטיות הנחוצות להוצאת רישיון עבור בית העסק.

בעיות אשר עלולות להתעורר בעת הוצאת רישוי עסקים

לעתים בעלי עסק נתקלים במספר בעיות שהם לא צפו אותן לפני הוצאת רישיון לעסק. בזכות בירור כל הפרטים הנדרשים במחלקה המתאימה בעירייה או במועצה המקומית בעל העסק יוכל ללמוד על הבעיות הצפויות לו והבעיות אשר עלולות להתעורר ושבגינן הוא ייתקשה להוציא רישיון לבית העסק שלו.

מטרתו של חוק רישוי של עסקים

חוק רישוי עסקים נועד בכדי להגן על הצרכן. בתי העסק השונים, המוגדרים כעסקים טעוני רישוי עסקים, מחויבים על פי חוק לעמוד בקריטריונים שונים, אשר יבטיחו את איכות המוצר, ויבטיחו אף את הקנייה המקומות ובבתי העסק המוגדרים טעוני רישוי עסקים. אם כן, מה הן המטרות העיקריות בגינן הקימה מדינת ישראל באמצעות המשרד לתעשייה ומסחר את חוק רישוי עסקים, וכיצד זה נועד להגן עלינו, הצרכנים?

נקודות עיקריות בחוק רישוי עסקים

חוק רישוי עסקים נועד והבטיח את איכות הסביבה, על ידי פיקוח על תנאי הייצור של המוצרים השונים, והתנהלות נכונה בפינוי פסולת וכדומה, כמו כן, נועד חוק רישוי עסקים בכדי למנוע סכנות לשלום הציבור במקרים של שוד או פריצה, נושא נוסף המעוגן בחוק רישוי עסקים, הוא אבטחת סביבת הצרכנים, ומניעת סכנות של מחלות המועברות אל בעלי חיים כתוצאה מזיהום סביבתי הנובע מהתנהלות בלתי תקינה של בית העסק בהשלכת פסולת או חומרים מסוכנים, וכן חוק רישוי עסקים נועד בכדי לפקח על תנאי תברואה נאותים, ולקיום דינים הקשורים לנושאי תכנון ובנייה, ושירותי כבאות.

 

 

 

צור קשר

מאמרים אחרונים

קטגוריות